Programma pilot 2020

De kogel is door de kerk ... de pilot gaat definitief door! Op deze pagina informeren we je over de details van het programma: data, sprekers, wat je kunt verwachten, etc. etc.

Wat kun je verwachten?

De lesdagen

Tijdens de lesdagen krijg je diverse inzichten en ervaringen aangereikt over vernieuwende manieren van organiseren. Met actieve werkvormen ga je met deze concepten aan de slag: je past ze toe op je eigen organisatie, idee of vraagstuk. Zo worden abstracte begrippen heel concreet.

Het tweede deel van deze lesdagen ga je aan de slag om een aantal persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen. Die helpen jou om je vernieuwende ideeën verder te brengen in de organisatie en bij te dragen aan de vernieuwing in de zorg. Je krijgt een inhoudelijke toelichting en gaat oefenen met je mede-deelnemers. Natuurlijk bouw je die vaardigheden niet in één sessie op, maar je weet nu wel waarom het belangrijk is, wat jij er aan kunt doen om ze verder te ontwikkelen en wat je er mee kunt doen om vernieuwing in jouw organisatie te bewerkstelligen.

De workouts

In de workout-sessies werk je een vernieuwend idee uit. In sneltreinvaart doorloop je alle stadia van ideevorming tot het realiseren van een prototype of een uitvoerbaar experiment.

  • Je leert daarmee over effectieve innovatiemethoden en hoe je die op grotere en kleinere ideeën kunt toepassen.
  • Je ontwikkelt een concreet idee voor een sociale innovatie in jouw eigen organisatie. Daarmee ontwikkel je je vaardigheden en laat je je eigen organisatie zien wat mogelijk is. Het gaat natuurlijk om de reis en het leerproces, maar een heel concreet resultaat dat echt uitgevoerd kan worden zegt meer dan woorden! [MvB4]

De avondsessie voor leidinggevenden

Tijdens deze sessie krijgt de leidinggevende - die zich in tandem met één of meer deelnemers heeft opgegeven - relevante theorie aangereikt over leiding geven in een organisatie die vernieuwd. Wat houdt dergelijke vernieuwing in? Hoe geef je daar ruimte aan en toch ook voldoende sturing?

Je gaat in gesprek met andere leidinggevenden en wisselt ervaringen uit. Wat heeft jouw organisatie nodig om te vernieuwen? Hoe geven jullie steun aan de deelnemers in de leergang?

De gezamenlijke oogst sessie

Deze sessie draait in eerste instantie om het ophalen en consolideren van alles wat tijdens de leergang is geleerd. Zowel over de deelnemende organisaties als over 'vernieuwend werken' in het algemeen en vooral ook: wat deelnemers en leidinggevenden hebben geleerd over hun eigen rol en mogelijkheden om sociale innovatie te bevorderen. We documenteren deze leeropbrengsten zodat ze eenvoudig binnen de organisaties gedeeld kunnen worden.

Deelnemers presenteren daarnaast hun uitgewerkte ideeën. Die proberen we ter plekke nóg verder te verrijken en vooral tips te geven over de implementatie. Deelnemers en leidinggevenden maken afspraken over de uitvoering van het idee (experiment) en de steun die zij van elkaar en de organisatie nodig hebben. We maken een bundel met alle ideeën om anderen te inspireren.